Steeds meer mensen lopen het risico om een burn-out, stress of andere werkgerelateerde psychische ziektes te krijgen.
Bij veel bedrijven waar wij komen is dit aan de orde. Gestreste mensen die op de massagestoel plaats nemen en die even nodig hebben om echt te kunnen ontspannen en zich aan de massage over te geven.

Natuurlijk heeft iedereen wel eens last van werkstress. De hoge druk om alles op tijd af te krijgen, onderlinge irritaties, te weinig personeel enz. Als dit voor een korte periode is, is dat vervelend maar niet echt schadelijk.

Maar tegenwoordig is het bij veel bedrijven heel normaal dat de werkdruk elke dag heel hoog is. Zoals bv. een zieke collega wordt niet (op tijd) vervangen zodat de andere collega’s meer werk op zich moeten nemen. Werkgerelateerde mails die nog tot laat in de avond beantwoord moeten worden. Bezuinigingen, reorganisaties enz. Dit alles kan veel stress veroorzaken.

Ook deze tijd brengt spanningen mee. “Het nieuwe normaal” is erg wennen en ook de bezetting op vele kantoren is nog niet op volle sterkte. Even een praatje bij het koffieapparaat zal momenteel toch anders aanvoelen.

relaxen

Maar wat kun je zelf doen?

Maak aan het begin van de werkdag een lijstje met de 3 belangrijkste taken die je die dag af wilt hebben. Tuurlijk lijkt 3 weinig maar als je deze klaar hebt heb je nog ruim tijd over om aan andere dingen te besteden. Dat geeft rust.

Probeer eens in je lunchpauze buiten een frisse neus te halen. Het zal je verbazen wat een ommetje van 15 minuten met je lichaam en geest doet. En je bammetjes op een bankje in het park om de hoek opeten geeft je even een break, weg van telefoon en collega’s. Hoe leuk ze natuurlijk ook zijn! (en nou niet gelijk met z’n allen in de bomen gaan hangen zoals deze man, haha)

Druk bezig met dat belangrijke mailtje dat echt NU eruit moet? Zal je net zien dat je collega belt.Vraag dan of hij/zij over een half uurtje terug kan bellen. Dan heb jij de tijd om op je gemak de mail af te maken, nog eens na te lezen en tevreden op “verzenden” te drukken. Zo heb je weer ruimte om je collega te woord te staan.

Werkse!