WERKPLEKADVIES

Een goed ingestelde werkplek voorkomt lichamelijke klachten die tot langdurig ziekteverzuim kunnen leiden.

Tevens draagt het bij aan het verminderen van reeds bestaande klachten.

Wat kun je van ons verwachten?

We komen op locatie en analyseren de werkplek en de werkhouding van de medewerkers. We geven doelgerichte trainingen, advies en tips (zowel individueel als in een groep) en stellen samen met de medewerkers de werkplek optimaal in.

Na afloop ontvang je een goed onderbouwd rapportage van de probleemgebieden een plan van aanpak, compleet met de individuele instellingen voor de medewerkers en advies over specifieke hulpmiddelen.

 

Gun de medewerkers die gezonde beeldschermwerkplek.

werkplekadvies

1 op 1

1 op 1 advies geeft een helder en concreet individueel werkplekadvies. Leert de medewerker de optimale werkhouding om klachten aan armen, nek en schouders (KANS) te verminderen.

Tijdens dit 45 minuten durende advies observeren we de medewerker op de werkplek en maken we voor en na foto’s die de verschillen duidelijk laten zien.

Om na te gaan of overbodige spierspanning wordt opgebouwd tijdens het beeldschermwerk, maken we ook gebruik van de Hoverstopmuis van myofeedbackapparatuur. Op die manier wordt het voor de medewerker tijdens het werken duidelijk wanneer de spieren aan- en ontspannen en hoe dat voelt. Na de observatie stellen we de werkplek optimaal in met de middelen die aanwezig zijn.

Werkplekrapport

Als afsluiting vult de medewerker een vragenlijst in die zal bijdragen aan de bewustwording ten aanzien van zijn of haar werkhouding. De persoonlijke instellingen leggen we vast in een uitgebreid evaluatierapport en een persoonlijk werkplekpaspoort. Altijd handig om later nog eens na te kijken of op een andere werkplek toe te passen.

De werkgever ontvangt eveneens een verslag van de meetresultaten en de richtlijnen van het advies.

Twee weken na de aanpassingen nemen wij per e-mail contact op met de medewerker om te inventariseren hoe het werk met de nieuwe instellingen gaat en om eventueel bij te stellen.

werkplekadvies thuiswerken

ONLINE CONSULT BIJ THUISWERKEN VOOR ZZP’ERS EN BEDRIJVEN

 

In het kader van het “nieuwe werken” zijn er veel thuiswerkplekken ontstaan. Ook deze werkplekken behoren aan alle normen te voldoen, zoals die in de Arbo richtlijnen zijn omschreven. Wij geven online werkplekadvies of komen bij je aan huis.

Het gebeurt vaak dat er bij het thuiswerken aan een gewone tafel of op de bank gewerkt wordt. Zeker wanneer het thuiswerken iets is wat niet structureel gebeurt.

Hierdoor is er een groter risico op klachten aan armen, nek en schouders.  Om deze klachten te voorkomen of om bestaande klachten te verminderen, is het belangrijk dat jij weet hoe je thuis een betere werkhouding kan creëren.

Een gezonde werkhouding zorgt tevens voor een betere productiviteit en natuurlijk meer werkplezier.

ERGONOMISCH ADVIES AAN HUIS OF ONLINE, WAT KUN JE VERWACHTEN:
  • in kaart brengen van klachten en problemen
  • direct advies en oplossingen hoe je je werkplek optimaal kan instellen
  • oefeningen om je spieren direct soepeler te maken. En vol blijven houden hèwink
  • ademhalingsoefeningen, dus je stressniveau is gelijk een stuk lager
  • na 1 week per e-mail een evaluatie
  • indien gewenst sturen we de werkgever en bedrijfsarts een verslag

 

In 30 minuten thuis of op kantoor weer goed achter je bureau zitten?

Neem dan contact met ons op.