Als ik als kind vroeg waarom ik worteltjes moest eten, was het antwoord steevast “Dat is goed voor je ogen. Heb je wel eens een konijn met een bril gezien?” En ja, ik moest toegeven dat ik die nog niet was tegengekomen. Is het je wel eens opgevallen? Voeding, fruit en groente dat heel veel op lichaamsdelen lijken. Best grappig vind ik zelf en eigenlijk heel slim van Moeder Natuur. Zo weet je gelijk wat waar voor is. Hieronder een aantal van mijn favorieten. Behalve dan bleekselderij, dat vind ik zooo vies, haha. Ook lijken wortels niet op ogen maar ja, dat konijn hè!

walnoot, groente
hersenen, voeding
Walnoot – Hersenen

Ooit wel eens een walnoot van dichtbij bekeken? Ze lijken precies op hersenen en laat dat nou net een lichaamsdeel zijn waar walnoten o.a. goed voor is.

Het zit vol met Omega-3-vetten en Vitamine E. Te weinig Omega-3-vetten kan leiden tot verminderde concentratie en een tekort aan Vitamine E tot een aantal vormen van dementie.

wortels
ogen
Wortel – Ogen

Worteltjes zitten vol met antioxidanten en vitamines, zoals bètacaroteen. Een andere benaming voor bètacaroteen is provitamine A. Een tekort aan vitamine A kan droge ogen en zelfs nachtblindheid veroorzaken.

Dus nee, konijnen hebben geen bril nodig!

tomaten, groente
hart
Tomaat – Hart

Kijk maar eens goed naar een tomaat als je hem hebt opengesneden. Dan lijkt hij toch op een hart met zijn 4 kamers.

Tomaten bevatten nauwelijks calorieen en ze bevatten lycopeen. Dit stofje heeft een goede werking op het hart.

kidneybonen, nieren
Kidneybonen – Nieren

De naam geeft het eigenlijk al weg. Kidneybonen zorgen voor veel energie voor de nieren en hebben een ontgiftende en zuiverde werking.

De functie van nieren is o.a. het zuiveren van afvalstoffen uit je bloed.

 

bleekselderij, voeding, groente
botten, voeding
Bleekselderij – Botten

Deze groente staat bol van van calcium. En dat heb je nodig voor sterke botten. Het is heel goed voor je, heeft een vochtafdrijvende functie enz. enz. Verder ga ik er niks over zeggen hoor, ik vind het gewoon vies, haha.

Voor meer weetjes over  voeding is Gezondheidsnet een interessante website.

Ik hoor graag of het jou wel eens is opgevallen dat fruit en groente soms op een lichaamsdeel lijkt.