Vandaag de dag is het steeds belangrijker om je werknemers een prettige en gezonde werkplek aan te kunnen bieden. Gelukkig maar. Want als je bedenkt dat je gemiddeld 8 uur per dag op je werk doorbrengt is het belangrijk dat dat op een fijne inspirerende maar vooral gezonde plek is.

Je stoel en bureau bijvoorbeeld zijn extreem belangrijk voor je zithouding en dus je lichaam maar daar ga ik het in een andere blog verder over hebben.

Voor nu wil ik eerst meer uitleggen over de voordelen van stoelmassage ook wel bedrijfsmassage genoemd. De voordelen wat betreft kostenbesparing en gezondheid.

zieke werknemer, bedrijfsmassage
Een zieke werknemer kost ± €230,- per dag.
Hoeveel kost een zieke werknemer per dag?

Wist je dat een zieke werknemer ± € 230 per dag kost? Best veel toch? Daarnaast kost een werknemer die een middagje weg is om naar de dokter, fysio of haptonoom ook geld.

Wat zou bedrijfsmassage kunnen bijdragen om deze kosten te verminderen?

Het mooie is dat stoelmassage, mits op regelmatige basis gegeven, kan bijdragen tot het bewust worden van je lichaam. Hierdoor merk je beter en sneller waar je lichamelijke aandachtspunten zitten.

Soms zeggen onze cliënten; “Massage doet pijn!”.

“Nee joh, massage doet geen pijn! Ergens in je lichaam zit het vast, bijvoorbeeld je schouders, en als ik die masseer is dat gevoelig of pijnlijk. Maar dat ligt niet aan de massage maar aan het feit dat het lichaam stijf is of blokkades heeft. Zodra de masseur op die plekken gaat behandelen is dat gevoelig. Maaaaar! Dat is juist heel fijn. Want je hebt na een stoelmassage meteen door waar de aandachtspunten liggen en daarmee kun je aan de slag. Fijn toch!”

 

Meestal heb je niet in de gaten heeft hoe stijf je bent. En zo kunnen problemen zich in je lichaam opstapelen.

bedrijfsmassage, geld besparen
Wat kost een stoelmassage?

Goeie vraag! Stoelmassage voor een werknemer per jaar kost gemiddeld €180,-. Hier vind je onze tarieven.

Fiscaal voordeel.

Ook nog belangrijk om te weten, de fiscale voordelen.

Met ingang van 1 januari 2015 is de werkkostenregeling voor alle organisaties verplicht. In deze regeling is ook de verstrekking van stoelmassage/bedrijfsmassage opgenomen.

De belangrijkste voorwaarden zijn:

  • De werkgever heeft een arboplan
  • De massage maakt in redelijkheid deel uit van dat arboplan
  • De massage vindt tijdens werktijd op de werkplek plaats

Hier de link naar de pagina van de belastingdienst waar alles uitgebreid wordt uitgelegd.

 

Wat doet een stoelmassage?

Buiten het feit dat massage het gelukshormoon serotonine aanmaakt verhoogt het de weerstand.

Zo blijkt uit onderzoek dat de hoeveelheid witte bloedcellen in het bloed verhoogd. Deze witte bloedcellen helpen om infecties en virussen te bestrijden. Ook verlaagt de massage het stresshormoon cortisol. Het bevorderd de bloedsomloop en helpt zo sneller de afvalstoffen uit het lichaam af te voeren. Kortom, goed voor lijf en geest!

Enthousiast geworden?