Backstage massage, een must voor toerende bands.

Vorige week was het weer zo ver. Een aanvraag voor backstage massage. Word er altijd blij van omdat het zulke leuke opdrachten zijn. Deze keer was het voor de band Slipknot in de Ziggo Dome.
De 1e keer dat ik een aanvraag kreeg weet ik nog goed. Of ik interesse had om Jay-Z en Kanye West en crew te masseren in het Gelredome. Tuurlijk!
Toch wel een beetje gespannen ging ik erheen. Ondanks genoeg ervaring met massages op locatie wist ik niet echt wat ik hiervan kon verwachten. Maar ach, zo verschillend zou het toch niet zijn met andere opdrachten (behalve dan dat ik met mijn massagetafel en sporttas vol met handdoeken en olie aan het sjouwen was)? Nou, dat was het dus wel, haha.

“Hey, girl!” “….Uh, hi!”

Met het typische Amerikaanse enthousiasme werd ik begroet. Even wennen maar het bevalt mij wel goed. De tourmanager bracht mij na een rondleiding naar de massageruimte en kon ik aan de slag gaan. Het was een geslaagde dag, niet zo druk dus zal eerlijk bekennen dat ik een paar keer van de heerlijk cupcakes en brownies heb gesnoept.
Grappig ook om te zien dat elke opdracht weer anders is. Bij de ene mag je niet voor, tijdens en na de massage tegen de VIP praten. Bij de andere zie je de VIP rondhuppelen en een handje mee helpen terwijl diegene in de pers zo anders wordt neergezet.
En de catering? Tja, hoe fijn is het om na je werk nog even snel een heerlijke maaltijd te eten daar.
Nu, na vele backstage massages kan ik eerlijk zeggen dat ik onder de indruk ben van al het werk dat achter de schermen gedaan wordt en de vriendelijkheid van iedereen.
En de “amazing”, “awesome”, “fab” en “wonderful” worden nog kwistig rondgestrooid, haha. Hoe fijn is het om na de massage een tevreden uitdrukking op het gezicht te zien begeleidt met de woorden “Thank you soooo much hun, it was amazing!” (“Aww, you’re so welcome!”). En ook de uitnodigingen om naar het concert te komen kijken neem ik met veel plezier aan. Nou ja, meestal dan 🙂
De onuitputtelijke energie en vrolijkheid van de enorme groep mensen zijn echt bewonderenswaardig. Het vele reizen, rondrijden in tourbussen en tijdsverschillen lijkt hen niet te deren en elke dag zetten ze zich weer 100% in om een super concert neer te zetten.
Ik ben fan!

https://www.spiritfree.nl/concert-backstage-massage/
https://www.spiritfree.nl/contact/