Drie voordelen van stoelmassage

 

Veel bedrijven doen er tegenwoordig gelukkig steeds meer aan om hun personeel vitaal te houden. Abonnementen bij een sportschool, fruit, waterdispensers enz. Super goede initiatieven allemaal. Maar vaak wordt er niet aan ontspanning of de geestelijke gemoedstoestand van de werknemer gedacht. Stoelmassage kan bijdrage aan o.a. het verminderen van stress. Hieronder de drie belangrijkste voordelen van stoelmassage op een rijtje.

 

 Stoelmassage verbetert de bloedcirculatie en afvoer van afvalstoffen

De bloedcirculatie is van vitaal belang voor ons lichaam. Via het bloed worden voedingsstoffen naar de cellen vervoerd en afvalstoffen afgevoerd.

In de spieren is een goede doorbloeding ook van belang. Een spier maakt bij het bewegen melkzuur aan, dit is een afvalstof. Normaal wordt dit melkzuur afgevoerd door de bloedvaten in de spier, maar als zich een blokkade vormt door bv. het lang achterelkaar in eenzelfde houding zitten , hopen de afvalstoffen zich op. Hierdoor kunnen de spieren minder soepel en stijf worden wat weer kan leiden naar nog minder beweging.

Door middel van massage worden deze blokkades uit de spieren opgeheven. Het is verbazingwekkend om te zien wat het resultaat hiervan kan doen in bv. nek en schouders. En dat in maar 20 minuutjes.

 

drie voordelen van stoelmassage

 

Stoelmassage verbetert je weerstand

Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar het effect van massage op de gezondheid. Zo blijkt dat na een massage de hoeveelheid witte bloedcellen in het bloed verhoogd is. Deze witte bloedcellen helpen om infecties en virussen te bestrijden. Ook verlaagt een massage het stresshormoon cortisol. Als cortisol te lang in het lichaam aanwezig is , is dat ongunstig voor de weerstand.

 

Stoelmassage bevordert de aanmaak van gelukshormonen

Massage bevordert de aanmaak van serotonine en oxytocine, beide feelgood hormonen die rust en ontspanning geven. En wie wil dit nu niet?

Dus kijk snel op onze website voor alle mogelijkheden en boek stoelmassage voor je team of bedrijf. Zorg ervoor dat jij en je collega’s de dag ontspannen door kunnen komen.

Je lijf en geest zullen je er dankbaar voor zijn.

.