Waarom is massage eigenlijk zo goed voor je?

Tegenwoordig doen we veel om gezond te blijven en ook bedrijven zetten veel middelen in om hun personeel vitaal te houden, abonnementen op een sportschool, fruit, waterdispensers enz.
Maar vaak wordt er niet aan ontspanning of de geestelijke gemoedstoestand van hen gedacht. Stoelmassage kan bijdragen aan o.a. het verminderen van stress.
Hier de belangrijkste voordelen van stoelmassage;

Massage verbetert de bloedcirculatie en afvoer van afvalstoffen

De bloedcirculatie is van vitaal belang voor ons lichaam. Via het bloed worden voedingsstoffen naar de cellen vervoerd en afvalstoffen afgevoerd.
In de spieren is een goede doorbloeding ook van belang. Een spier maakt bij het bewegen melkzuur aan, dit is een afvalstof. Normaal wordt dit melkzuur goed afgevoerd door de bloedvaten in de spier, maar als er zich een blokkade vormt door bv het lang achter elkaar in eenzelfde houding zitten, hoopt zich afvalstoffen op. Hierdoor kunnen de spieren minder soepel worden wat weer kan leiden naar nog minder beweging.
Door middel van massage worden deze blokkades uit de spieren opgeheven, waardoor melkzuur/afvalstoffen goed weg kan. Het is verbazingwekkend om te zien wat het resultaat hiervan kan doen in bv. nek en schouders. Vaak voelt het hoofd dan veel vrijer aan en komt er een hoop energie en ontspanning vrij.

Massage verbetert je weerstand

Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar het effect van massage op de gezondheid. Zo blijkt dat na een massage de hoeveelheid witte bloedcellen in het bloed verhoogd is. Deze witte bloedcellen helpen om infecties en virussen te bestrijden. Ook verlaagt een massage het stresshormoon cortisol. Als cortisol te lang in het lichaam aanwezig is, is dat ongunstig voor de weerstand.

Massage bevordert de aanmaak van gelukshormonen

Massage bevordert de aanmaak van serotonine en oxytocine, beide feelgoodhormonen die rust en ontspanning geven.
Dus waar wacht je nog op. Boek stoelmassage voor je team of bedrijf en zorg ervoor dat jij en je collega’s de dag ontspannen door kunnen komen. Je lijf zal je er dankbaar voor zijn!
Voor aanvullende info:
Stoelmassage
Ja, ik wil graag een vrijblijvende offerte aanvragen