Binnenkort mogen wij, masseurs, weer aan de slag. Jippie! Wat kijk ik daar naar uit.

Waarom, denk je misschien. Laat ik je meenemen naar een opdracht die je als masseur hebt. En in dit geval een opdracht als stoelmasseur. Ben je geintereseerd hoe het backstage toegaat bij een concert? Lees dit dan in deze blog.

Het is vaak heel vroeg opstaan om alle files voor te zijn zodat je op tijd kan beginnen. Want te laat komen betekend dat heel het schema van die dag in de war loopt. En je wilt natuurlijk niet dat iemand zijn massage misloopt.
Zelf hou ik er van om minimaal een half uurtje voor aanvang bij het bedrijf aan te komen. Zo heb ik rustig de tijd om mijn massagestoel neer te zetten en mijn spulletjes uit te pakken. En dan natuurlijk eerst even een lekker bakkie koffie.

Bij de receptie word ik al enthousiast begroet met de tekst “De lijst staat al helemaal vol hoor!”
En ik vind het grappig als ik door de gangen naar mijn kamer loop, dat er altijd werknemers naar mij toe komen met een ietwat wanhopige blik op hun gezicht. “Is er nog plek voor een massage?”
“De lijst staat vol maar ik zet je op de reservelijst. Duimen maar dat er een plekje vrij komt!” En soms moet ik iemand teleurstellen. Niet leuk natuurlijk. Maar er is simpelweg een limiet aan het aantal massages die door het bedrijf gesteld is.

Afijn, nadat ik mij geïnstalleerd heb, kan ik aan de slag. Ja hoor, daar is de 1e cliënt al.

 

stoelmassage energie
Mijn favoriete moment.

De cliënten komen vaak gestrest binnen, hun hoofd nog vol met werkgerelateerde zaken. Het is dan belangrijk voor de masseur om diegene dan zo snel mogelijk laten de ontspannen. Na een kort gesprekje ga ik aan de slag.

En dan komt het….. na een paar minuutjes ontspant de cliënt zich. En je voelt dus gewoon letterlijk de energie vanuit het hoofd naar het lichaam vloeien. Heerlijk!
De ademhaling wordt dieper en het lichaam onder je handen geeft zich helemaal over aan de stoelmassage. En elke keer vind ik dat mooi om te voelen.
Nadat de massage klaar is zie je gewoon dat de uitdrukking op het gezicht van je client verandert is.
Dat maakt mijn vak zo mooi.

In de lunchpauze eet ik even wat en klets bij met wat mensen. Soms trek ik mij terug in mijn kamertje om te zorgen dat mijn eigen energie weer helemaal op pijl is. Maar het liefst maak ik een wandelingetje in de omgeving voor een lekkere frisse neus en een helder koppie.

Als masseur doe je veel meer dan alleen massages geven. Je geeft advies over uitlopende lichamelijke problemen, geeft oefeningen mee en tips over voeding. Wist je bijvoorbeeld dat sla een verkoelende werking heeft op je lichaam? In dit artikel van Gezondnu staan nog meer leuke voedingsweetjes.  En ook ben je soms gewoon diegene waar men even tegenaan kan kletsen, fijn toch.

Aan het einde van de dag pak ik mijn spulletjes weer in en ga met een voldaan gevoel naar huis. En elke keer weer, als ik in de auto naar huis rij, komt er een glimlach op mijn gezicht. Wat een mooi beroep heb ik toch!

Om mij heen hoor ik veel mensen over het feit dat het toch wel een uitdaging is om thuis te werken. De stoel en bureau waar ze aan werken zijn niet zo ergonomisch als op kantoor. En ook dat momentje ontspanning, zoals even bij een collega binnen wippen of een loopje naar het koffieapparaat, missen ze.

ontspannen op het werk
Goede voorbereiding is het halve werk, toch?

Is jouw bedrijf al voorbereid op het feit dat we straks weer op kantoor mogen gaan werken?

Heb jij al maatregelen getroffen om je werknemers zo snel mogelijk van hun “thuiswerk” klachten af te helpen?

Wat let je? Ga dit nieuwe jaar met ontspannen werknemers in. Huur een masseur in die de werknemers maandelijks of wekelijks goed laat ontspannen en zich bewuster van hun lichaam laat maken.

Deel deze blog zodat nog meer mensen kunnen ervaren wat stoelmassage voor hen kan betekenensmile